Kůra skořicovníku se používá při poruchách trávení, nechutenství a pomáhá snižovat krevní cukr.
Kůra skořicovníku cejlonského se využívá jako koření anebo se přidává do čajových směsí. Skořice povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Využívá se tedy při pocitech plnosti, nechutenství, nadýmání a při žaludečních křečích.
Skořice posiluje funkci inzulinu a pomáhá tak účinněji odbourávat krevní cukr.
Skořicovník cejlonský je vždyzelený strom dorůstající výšky 20 m. Listy skořicovníku jsou vstřícné, měří až 20 cm a mají vejčitý až kopinatý tvar. Květy mají zelenobílou barvu, jsou šestičetné a rostou ve vrcholových nebo úžlabních latách.
Drogou skořicovníku je jeho kůra.
Účinné látky skořicové kůry jsou silice, diterpeny, eugenol, fenolkarbonové kyseliny a cinnamaldehyd.
Skořicovník cejlonský se nejčastěji pěstuje v tropickém a subtropickém pásmu kolem vodních toků.
Kůra skořicovníku se odřezává přímo ze stromů, které jsou většinou 6 – 7 let staré.
Budu rád, pokud mi napíšete nebo pro vás bude můj web inspirací. Nekopírujte však, prosím, jakýkoliv obsah webu bez předchozího svolení. Pokud chcete použít nějaký text nebo obrázek, napište mi nejprve na frantisek@hermankuvherbar.cz.