Garcinie kambodžská je známá především díky účinkům, které se využívají při redukčních dietách. Dalším využitím je prevence nádorových onemocnění.
Garcinie kambodžská příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a cukrů v těle. Zpomaluje tvorbu cholesterolu a mastných kyselin, podporuje spalování tuků a potlačuje pocit hladu.
Pravidelné užívání garnicie kambodžské snižuje pravděpodobnost vzniku nádorových onemocnění.
Garcinie kambodžská, nebo také tamarind malabarský, je vzpřímený strom vysoký 15 m. Listy garcinie jsou kožovité a mají vejčitě oválný tvar. Květy garcinie jsou poměrně drobné, čtyřčetné a mají bělavě žlutou barvu. Plody jsou žluté a vypadají jako malé tykvičky velikosti jablka.
Používanou částí garcinie jsou plody.
Mezi účinné látky obsažené v garcinii kambodžské patří flavonoidy, kyselina hydroxycitronová a její deriváty, vápník, vitamín C a pektin.
Garcinie kambodžská se vyskytuje v jihovýchodní Asii.
Plody garcinie kambodžské se sklízí mezi květnem a srpnem.
Plody garcinie kambodžské se sklízí mezi květnem a srpnem.
Budu rád, pokud mi napíšete nebo pro vás bude můj web inspirací. Nekopírujte však, prosím, jakýkoliv obsah webu bez předchozího svolení. Pokud chcete použít nějaký text nebo obrázek, napište mi nejprve na frantisek@hermankuvherbar.cz.